Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem vegytiszta viszonyok

Nem vegytiszta viszonyok

Negyven fölött már nincs élet?

2016. október 13. - Natalie RivenRoux

shoes-71074_960_720.jpg

Harrison Ford szexszimbólum volt. A Leia hercegnőt aranymetál bikiniben domborító Carrie Fisher szintén.
Azóta eltelt harminc év, Han Solo még mindig a nők kedvence, a régi-új Leia hercegnőt viszont össznépileg leutálták a vászonról.
Ugyanerre a sorsra jutott Kim Basinger, Meg Ryan, Melanie Griffith – és Monroe is csak azért nem, mert fiatalon elment. 36 éves volt.
Nálunk a hetvenes években ünnepelt színésznő, Domján Edit nem várta meg, hogy átlépje a negyedik X-et, önkezével vetett véget az életének. Mert képtelen volt elviselni a gondolatot, hogy negyven felett egy nő a társadalom szemében fokozatosan megszűnik nőnek lenni.
Sőt, sokszor nemcsak nőnek, embernek is.
Vagy ahogy Madonna fogalmazott egy 1993-as interjújában (Ő ekkor volt 34 éves):
„Miután elérsz egy bizonyos kort, nem lehetsz kalandor lélek, nem élheted meg a szexualitásodat. Ez borzalmas. Az emberek már most szánalmasnak tartják, amit csinálok, és azt mondják, remélik, tíz év múlva nem ezt fogom csinálni. De mi van, ha ezt csinálom majd tíz év múlva is? Van erre valami szabály? Mindenkinek meg kellene halnia, ha elmúlt 40??!? Az emberek elélnek 100 éves korukig is, miért kéne fiatalon visszavonulni?”.
Mindannyian tudjuk, hogy mindenki Madge-dzse azóta is magasról tesz erre az egészre, nem hajlandó „szépen megöregedni és a korához méltóan viselkedni”. Élvezi az életet, és huszonéves pasikkal randizik.
Gáz?
Valószínűleg semmivel sem problémásabb, mint az újsütetű apuka, Mel Gibson, vagy a szintén sokgyerekes Mick Jagger, Jack Nicholson, vagy George Clooney életvitele – akiknek elnézzük, ha esetleg huszonéves, hamvas cicababák oldalán feszítenek.
Nagyon úgy fest, hogy a kor előrehaladtával a társadalom szemében a nő egyre értéktelenebbé válik. Mindegy, hogy mennyi emberi és szakmai tapasztalatot gyűjtött össze, hogy milyen feleség, anya, nagymama, barátnő, társ, munkatárs, szakember, akkor is elértéktelenedik.
Ugyanakkor egy férfi az idő múlásával nem elfonnyad, csak sármosabbá és érettebbé válik.
Neki nem ráncai lesznek, hanem markáns vonásai.
Mintha a fiatalság nem egy állapot lenne, hanem erény, aminek a múlását a legtöbben megvetik, és ezerféleképpen büntetik.
De csak a nőknél.

Az Ageism – az élekor alapján történő diszkrimináció, mint kifejezés új, de mint jelenség nagyon régi.
A kérdés már csak az, hogy elsősorban miért a nőket sújtja?
Szerintetek?

Natalie Riven-Roux és Daniel P. Campbell
(fotó: Pixabay)

 

Ha kíváncsi vagy egyéb írásainkra, vagy Szexofon című felnőttkönyvünk néhány részletére, akkor kattints ide! 

A könyv megrendelhető www.szexofon.hu

szexofonakicsi.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemvegytisztaviszonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5111801771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása