Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem vegytiszta viszonyok

Nem vegytiszta viszonyok

Kurtizán - mindenKorra

2016. augusztus 28. - Natalie RivenRoux

wallhaven-421073.jpg

                                                             (Fotó: Wallhaven)

Kurva? Szajha? Ringyó? Rima? Luvnya? Céda? Cafka? (Aki további rokonértelmű szavakra kíváncsi, annak feltétlenül Shakespeare-t ajánlanánk szíves figyelmébe, mert a Mester állítólag több mint 80 szinonimát ismert a prostituált szóra. )

A kurtizán azonban nem a kurva szóból származik.

Ő bármelyiküknél bármilyen szempontból több volt. Kortól és helytől függően hol hetéra, hol gésa, vagy metresz.

A kurtizán nem csupán ápolt, szép nő, de intelligens is. Járatos a művészetekben, a politikában, a napi pletykákban. Ismeri a divatot, sőt alkalomadtán nemcsak követi, de diktálja is. Egy olyan nő, akivel el lehet menni társaságba, akivel lehet beszélgetni, akire a legféltettebb titkainkat is rá lehet bízni. Akit egyszerűen nem lehet lefelejteni a meghívottak listájáról. Egy olyan nő, aki amíg a férfi mellett van, csak vele foglalkozik és rá figyel.  Szórakoztató, humoros, kedves. És nem utolsó sorban fantasztikus szerető. Mesteri módon ért ahhoz, hogy bármelyik porcikájával felkorbácsolja a férfi vágyát, és azt újra, meg újra a lehető legrafináltabb módon ki is elégítse. (És talán nem meglepő, hogy a francia metreszektől származik a „franciázás” kifejezésünk, a hetéráktól pedig a „görög szex”.) Ezek után akarna mást a férfi?!

A reneszánsz királyi udvarokban, ahol a házasság általában csak gazdasági és politikai okokból köttetett – és a gyermeknemzés egy kötelező udvari formagyakorlatnak számított - sokszor ő volt az uralkodó hivatalos ágyasa, bizalmasa, tanácsadója, privát gyóntatója, és egyben a lelki társa is.

Ma az efféle hölgyet escortnak hívják, vagy kapcsolatprostituáltnak. És manapság általában már nem annyira művelt, nem annyira kedves, és még csak nem is biztos, hogy annyira szórakoztató. Viszont szép. És… nagyon sokba kerül.

Ám az eredeti! Aszpaszia a milétoszi hetéra, aki Periklésszel együtt irányította Athént, Madame Recamier, aki nemcsak arról volt híres, hogy egy bútort neveztek el róla. Vagy például Boleyn Anna, akiért az angol király még egy új vallást is hajlandó volt alapítani, hogy elválhasson a feleségétől, és elvehesse őt.

Szóval a kurtizán olyan nő, akinek hatalma van a férfiak fölött. Olyasvalaki, aki az adott társadalom keretei között befolyásos, gazdag és szabad. Akit minden férfi akar.

És amilyen valahol a legtöbb nő szeretne lenni. Vagy ahogy a fentieket röpke egy percben A velencei kurtizán című filmben bámulatosan demonstrálják:

 

Natalie Riven-Roux & Daniel P. Campbell

Ha kíváncsiak vagytok egyéb írásainkra és hamarosan megjelenő Szexofon című felnőttkönyvünkre, a Facebook-on is megtalálhattok bennünket. Katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemvegytisztaviszonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2211658050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása