Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem vegytiszta viszonyok

Nem vegytiszta viszonyok

Fekete, fehér, igen, vagy nem?

2016. október 01. - Natalie RivenRoux

feketefeher.jpg

 

A tökfőzelék a legfinomabb étel.

Justin Bieber a világ legjobb énekese.

A pénz boldogít.

Ellenvélemény?

Mi emberek általában azokat a társainkat szeretjük a legjobban, akik mindenben egyetértenek velünk, és azt mondják, amit hallani szeretnénk. Másfelől pedig azokat gyűlöljük leginkább, akiknek a véleménye, ízlése, vagy gondolkodása erőteljesen eltér a miénktől. Könyvünk megírása közben számtalanszor találkoztunk ezzel a kettősséggel, a „jó ez így?”, „nem gáz?”, „hogy lehet, hogy emberek így gondolkodnak?”, „ez eltér az én véleményemtől” kérdéseivel, és újra meg újra arra a következtetésre jutottunk, hogy sokfélék vagyunk, és ugyanazt a dolgot néha még mi magunk is egy másik alkalommal másként éljük meg. Úgyhogy nem nagyon jelenthetjük ki, hogy csak igen, vagy csak nem, csak fehér, vagy fekete. Sokkal valószínűbb, hogy a szürke valamelyik árnyalatáról beszélünk. (az ötven közül :)  ) A világ ennél jóval bonyolultabb és színesebb.

Ezért is örültünk nagyon, amikor egyik kedves ismerősünk, Várszegi Réka Life-Coach oldalán a következő írással találkoztunk, amivel abszolút egyetértünk (és nem azért mert Ő ezt akarja hallani :D )

 „Vannak erénynek gondolt marhaságaink. Közhelyek, amiknek semmi valóságtartalmuk nincsen. Az egyik személyes kedvencem az „Őszinteség mítosza”.

Ez az „én őszinte ember vagyok, és megmondom a szemedbe amit gondolok” nagy kedvencem. Ráadásul az össztársadalmi néphülyítés ezt úgy tarja számon, mint valami húdepozitív jellemvonást.

Nos…nézzünk mögé egy kicsit… :)

Tulajdonképpen ez nem más, mint önigazolás.

Megideologizálod, hogy miért van jogod kendőzetlenül a másik szemébe vágni róla a kellemetlen véleményedet, és még büszke is vagy magadra, mert „őszinte” vagy. Pedig csak bunkó és tapintatlan.

Összekevered a saját szubjektív véleményedet a Nagy Egyetemes Igazsággal, és nem veszed észre, hogy az, amivel a másikat vádolod nem más, mint csak egy nézőpont. Méghozzá a tiéd. És egyáltalán nem kell, hogy az övé ugyanaz legyen. Megvan a joga a saját nézőpontjához, ahogy neked is a sajátodhoz.

Nem beszélve arról, hogy aki minimális mértékben is jártas a pszichológiában, az pontosan tudja mit jelent a „kivetítés” szó. Egyszerűen fogalmazva annyit tesz, hogy saját elfogadhatatlan tudattartalmainkat „átruházzuk” valaki másra. És az alapszabály az, hogy minél több érzelmet viszünk a dologba, minél inkább felháborodunk, minél inkább küzdünk, minél inkább megsértődünk, annál inkább kéne a saját portánk előtt söprögetnünk.

Tudod mikor vagy őszinte? Ha magadat éled, és békén hagysz másokat, hogy ők is magukat éljék. Ha mersz a saját törvényeid szerint élni, de elég rugalmas vagy változtatni is azokon, ha már nem szolgálnak téged.

Miért fontos egy embernek, hogy mások pontosan olyannak lássák a világot, mint ők, pontosan úgy gondolkodjanak, mint ők? Mert fél. Fél attól, hogy nincs igaza, és szövetségeseket keres. Túl gyáva ahhoz, hogy megengedje, hogy a másik is önálló egyéniség legyen, önálló döntésekkel és véleményekkel.

Más kérdés az, ha valaki megkérdezi tőled a véleményedet. Ha kíváncsi a nézőpontodra. Akkor elmondhatod, nyugodtan. Elmondhatod a saját álláspontodat, a saját gondolataidat, csak ne követeld hisztérikusan, hogy a másik igazat adjon neked.

Te így látod. Jó. Rendben van.

Ő meg úgy. Ez is jó, és ez is rendben van. :)

<3 „Nemet mondani másoknak: ez része a felébredésnek, ez gyönyörű. A felébredés része, hogy úgy éled az életedet, ahogy helyesnek találod. Értsd meg: ez nem önzés. Önzés az, mikor másoktól azt követeled, hogy úgy éljenek, ahogy te helyesnek látod. Az önzés. Nem önzés, ha úgy éled a saját életed, ahogy helyesnek látod.” <3

Anthony de Melo”

(Fotó: Pixabay)

Látogass el Facebook-oldalunkra, ahol ovashatsz tőlünk férfiakról, nőkről, párkapcsolatról, erotikáról szóló érdekes, szókimondó írásokat. Ha érdekel a téma, katt ide! Mosolygós napot!

Natalie Riven-Roux & Daniel P. Campbell

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemvegytisztaviszonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr311757845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása